FAJTÁK: olaszrizling, furmint
TERMŐHELY: Slikker, Nagykút, Hegyalja, Kishegy, Berekhát (Csopak)
EREDETVÉDELEM: Csopak oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM), ökológiai tanúsítvány
ALKOHOL: 13,5%
BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:
A CSOPAK nem csak egyszerűen a birtokunk folyékony névjegye. Egy időtálló hazai klasszikus, melynek termőhelye, szőlőfajtái és stílusa számos csopaki generáció évszázados munkájának az eredménye. Egy olyan örökség, melyet ma már a metszéstől a palackozásig szigorú szabályok védenek és célja egy irányba mutat: egy olyan termőhelyi bor készítése, mely közvetíti Csopak egyedi mikroklímáját valamint márgás és vörös homokköves dűlőinek jellegzetes ízeit. Védett fajtái – az olaszrizling és a furmint – pedig e lehető legjobb közvetítők a feladatra. A szőlőt szakaszosan szüreteltük és mozaik-szerűen válogattuk márgás és vörös homokköves dűlőinkből. Ökológiai alapanyag, kézi szüret. A bogyózást és zúzást rövid héjon áztatás, kíméletes préselés, majd tartályos erjesztés és 6 hónapos finom seprős érlelés követte.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.