FAJTA: olaszrizling
TERMŐHELY: Kopaszhegy (Tihany)
EREDETVÉDELEM: Balatonfüred-Csopak OEM
ALKOHOL: 12,5%
BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:
Vulkanikus, tihanyi területről készített Olaszrizling, fő hangsúlyban a terroir egyéniségével. A Kopaszhegy erősen köves karakter, amit a tufával keveredő lösz és mészkő alapjaiban határoz meg: az innen készített rizlingben minden évben a krémesség uralkodik a gyümölcsösség felett, és ez az utolsó, 2019-es évjáratban sincs másképp. Rövid héjon áztatást és acélos erjesztést követően két fejtés után szűretlen, derítetlen formában került palackba hordóhasználat nélkül. Tökéletesen közvetíti a vulkanikus talaj adottságait, hosszú lecsengéssel, vibráló savérzettel.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.