Magma Kékfrankos 2020

Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Magma kis méretű, nyitott kádakban erjed, bio élesztővel beoltva, majd 10-12 hónapig érik hordóban.

6.000 Ft

Add to wishlist
Cikkszám: 0201 Kategória: Címkék: , ,

FAJTA: kékfrankos
TERMŐHELY: Ráta, Aranyház (Tihany)
EREDETVÉDELEM: Tihany OEM
ALKOHOL: 13%

BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:

Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben a Magma kékfrankos válogatással.

Ha a stílust nézzük, valahol félúton találjuk a tihanyit a szekszárdi és soproni kékfrankosok között. A Magma kis méretű, nyitott kádakban spontán erjed. Az erjedés alatt végig hagyjuk héjon ázni, közben kézzel csömöszöljük, majd préseljük, tartályban ülepítjük. Végül hordóba kerül, és 10-12 hónapig ott is érik, mielőtt újra tartályba, végül pedig palackba töltjük.
Vegetális illatában káposzta, kapor és feketeribizli. Tüzes és testes, vastag és dzsúzos. Hosszú lecsengésű, markáns savakkal. Szűretlenül, derítetlenül palackozta.

Tömeg 1,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.