FAJTA: kékfrankos
TERMŐHELY: Ráta (Tihany)
EREDETVÉDELEM: Balatonfüred-Csopak OEM
ALKOHOL: 13%
BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:
Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben az innen készített borokkal.
A Ráta-dűlő terméséből készített egyik hordót 2018-ban nem házasítottuk a Magma válogatásba, hanem úgy döntöttünk, külön, dűlőválogatott borként is megmutatjuk, mekkora különbség van a két közeli terület, az Aranyház és a Ráta-dűlők termése, valamint a belőlük készített borok között.
A Ráta kékfrankos kedvesebb, behízelgőbb bor, mint a szomszédos területről készített Aranyház. Illatában a fűszerek mellett cseresznye, meggy, ribizli. Ízében sok-sok pirosbogyós gyümölcs, feszes savak, meleg karakterű, köszönhetően a lejtős, napsütötte területnek.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.